אמבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2002 | 19:09 | מאת: יששכר

שלום דוקטור, לפני כ 10 חודשים ביקרתי בתאילנד. לפני הטיול ביצעתי חיסונים (A, B, Polio, Japaness, טיפוס) כנדרש לפני כשבועיים השלמתי חיסון שני שלישי של צהבת B ולפני כשבוע חיסון שני של צהבת A. הסיבה לרקע הזה, הוא שיכול להיות שהוא קשור למה שאני סובל ממנו עכשיו (תופעות לוואי של חיסונים). יומיים אחרי החיסון של צהבת A, התחלתי להרגיש בחילות ותחושה לא נעימה בבטן. לכך התלווה שילשול וגזים. יום לאחר כך, שמתי לב שמייד עם תום האוכל מתחילים לי בחילות (ללא הקאות) ולאורך כל היום שני מרגיש תחושה לא נעימה בבטן (לא כאבים, אלא פשוט משהו מוזר). נזכרתי שביום חמישי בצהריים אכלתי בדוכן שווארמה וחשבתי שייתכן שמשהו היה מקולקל. אבל התופעות ממשיכות כבר 3 ימים ומשום מה זה לא מרגיש לי כמו קלקול קיבה. חבר שלי שדרש בשלומי, שאל אותי את השאלה המוזרה הבאה: "מהו הריח של השיהוקים שלך (גרעפסים) ? האם הם בריח של מה שאתה אוכל ?" אמרתי לו שיש להם ריח מוזר ולא קשור למה שאני אוכל, תמיד אותו ריח. הוא העלה השערה שייתכן שמדובר באמבות. הוא סיפר לי שכשהוא היה במזרח וחזר, זיהו אצלו אמבות. וייתכן שהסימפטומים יופיעו כעבור מספר שנים. בכל מקרה, מהם הסימפטומים של האמבות ? מהו משך הזמן הצפוי לקלקול קיבה (מתי אפשר לפסול קלקול קיבה ולחשוב על משהו אחר). פרטים נוספים: אני לא סובל מחום. אין לי בעיה של תחוסר של תיאבון) אני אדם בריא בד"כ (בשנה באחרונה ביקרתי אצל רופע רק לקבל חיסונים לנסיעה לחו"ל). מבנה גוף רזה. תודה וסליחה על המכתב הארוך.

שלום יששכר, המכתב הוא באמת ארוכך, והשאלות שלך מסובכות- בעוד שהתשובה שלי הרבה יותר פשוטה: אם יש חשד לזיהום באמבות (וכל "קלקול קיבה" לאחר ביקור בתיאלנד נושא עמו חשד כזה), הכי פשוט זה לשלוח דגימת צואה לטפילים כדי לאשר או לשלול אבחנה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות