שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2002 | 19:17 | מאת: לימור

האם יש סכנת הידבקות באיידס או מחלות זיהומיות אחרות בגן ילדים? האם היה מקרה כזה? אם תוכלו לענות לי ספציפית: האם יש סכנה כזו בנשיכה? עד זוב דם או לא עד זוב דם האם יש סכנה כזו עם פצע פתוח? האם יש סכנה כזו אם הילדים נניח נופלים או נפצעים מאותו עצם? תודה רבה

13/08/2002 | 20:38 | מאת: לימור

לרופא רציתי לשאול אותך האם יש סיכון של העברה בנשיכה עד זוב דם בין ילדים? לילד הנושך? לילד הננשך? תודה

שלום לימור, תיאורטית יש אפשרות להדבקה ב- HIV (ומחלות זיהומיות אחרות כגון הפטיטיס בי וסי) ע"י נשיכה "עד זוב דם" (גם לנושך וגם לננשך), או ע"י נפילה על חפץ חד וחשיפת פצע פתוח לדם שהיה כבר מצוי ע"ג חפץ זה- אך הסבירות לכך היא מאד נמוכה, ולי לא ידוע על מקרה כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות