קנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2002 | 23:39 | מאת: מתי

האם יש קשר בין קיום מין אורלי והדבקות האישה בקנדידה? אם כן כיצד ניתן להמשיך ולהנות ממין אורלי מבלי להדבק. בתודה מראש מתי

שלום מתי, תיאורטית אם גבר לוקה בקנדידה באבר מינו ואשה מקיימת עמו מין אוראלי היא יכולה להידבק בקנדידה, אך הסבירות לכך נמוכה היות ופטריה זו רק לעיתים רחוקות נמצאת בריכוזים גבוהים על אבר המין של הגבר ופוטנציאל ההדבקה שלה הוא נמוך. בנוגע לאפשרות להימנע מהדבקה כזו (או מהדבקה מסוכנת יותר במחלות מין אחרות)- מה דעתך על קונדום? בנוגע לאפשרות שגבר, שהפטריה נמצאת בפיו, ידביק אשה ע"י ביצוע מין אוראלי בה- גם הסבירות לכך היא נמוכה ולא ידוע לי על מקרה מוכח כזה. הרבה בריאות (וזהירות בקיום יחסי מין, מכל סוג שהוא) אפי

18/02/2002 | 21:59 | מאת: מתי

לדר' אפי שלום תודה על תשובתך. היא עזרה לנו מאד , אך עדיין נשארה השאלה מדוע אישתי לוקה לעתים קרובות בקנדידה האיזור הוגינה. כל נסיונות הטיפול שניתנו לה ע"י רופא הנשים שלה לא עזרו . אומנם הפטריה נעלמת לזמן מה אך לאחר תקופת מה היא חוזרת בלי שום קשר אם קיימנו מין אורלי או לא. האם יש טיפול חדשני כל שהוא לטיפול בבעיה? בתודה מתי

מנהל פורום מחלות זיהומיות