הרפס גניטלי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2002 | 21:48 | מאת: חנה

ד"ר אפי שלום רב! אני אשה בת ארבעים+ נשואה ואם. לפני כשבוע לקיתי בהרפס גניטלי.אני ובעלי נשואים כ-20 שנה ולאורך כל השנים לא היה לאף אחד מאיתנו פרטנר אחר. בעלי מעולם לא חלה במחלה. שאילתנו היא איך יכולתי להדבק במחלה לא דרך מגע מיני? ואיך אוכל לשמור על בני ביתי מפני הדבקה? האם עלי להפריד כביסה או לנקוט אמצעים מיוחדים בעת הכנת מזון? , וכו. תודה.

שלום חנה, הדבקה בהרפס גניטלי שלא ע"י מגע מיני היא נדירה. במונח "מגע מיני" נכלל גם מגע מיני אוראלי (כך שאם את ובעלך מקיימים מגע מיני כזה, ובעלך סובל מ"שלפוחיות חום" בשפתיים, ייתכן וההרפס הגניטלי שלך עבר בדרך זו). לגבי האפשרות שתדביקי את בני משפחתך האחרים (דרך כביסה או מוצרי מזון) - כאמור הסיכון לכך הוא אפסי. הרבה בריאות אפי

14/08/2002 | 17:22 | מאת: חנה

ד"ר אפי שלום! בעלי לא סובל משום סוג של הרפס או שלפוחיות חום. חשוב היה לי להדגיש שאין סיכוי שההדבקה היתה קשורה לאיזשהו אקט מיני. האם יש תופעה אחרת שכמעט זהה להרפס גניטלי ? או איך בכל זאת יכולתי להידבק? תודה שוב.

שלום חנה, לאור זאת, האם את בטוחה שהמחלה ממנה את סובלת היא באמת הרפס גניטלי (ובמילים אחרות- האם האבחנה נעזרה בתרבית מאחד הפצעים, או בבדיקת דם שהדגימה נוגדנים להרפס?)....יתכן ומה שיש לך הוא פצעים באבר המין מסיבה אחרת (ובמקרה כזה כדאי להמשיך ברור אצל רופא גניקולוג). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות