pyelonephritis

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/08/2002 | 11:26 | מאת: סיון

ד"ר הלפרין שלום! לבתי בת השנתיים וחצי היה חום גבוה במשך מספר ימים. לקחנו אותה לבית החולים (בבריסל, שם אנו גרים) ואובחנה אצלה pyelonephritis. מה משמעות הדבר? הבנתי שמדובר בדלקות כליות חריפה. מה הנזקים הכרוכים בכך? האם נגרמים נזקים בלתי הפיכים? איך אמנע הדרדרות והתפתחות אי ספיקת כליות? מדוע נגרמה דלקת כזו ואיך אמנע השנות? תודה רבה! סיון.

שלום סיוון, Pyelonephritis היא זהום חיידקי של רקמת הכליה, המתפתח, בדרך כלל, לאחר חדירת חיידקים לכיס השתן ומשם "עלייתם"- בניגוד לכוון זרימת השתן- לכליה. לאור זאת, יש לברר מדוע סיבוך זה התפתח אצל ביתך (סיבה שכיחה לכך נקראת REFLUX) והאם קיים אצלה פגם אנטומי כלשהו. בדרך כלל אירוע בודד של PYELONEPHRITIS לא גורם נזק בלתי הפיך לכליה, אך אירועים חוזרים יכולים לעשות זאת, ולכן, אם לאחר בירור מקיף מסתמן חשש לכך- אפשר לתת לה טיפול אנטיביוטי מונע. הרבה בריאות אפי

16/08/2002 | 07:55 | מאת: סיון

ד"ר אפי שלום! תודה רבה על התשובה העניינית והמהירה. נעים לדעת שיש לאן לפנות. תודה! סיון.ד"ר אפי כתב/ה: > > שלום סיוון, > Pyelonephritis היא זהום חיידקי של רקמת הכליה, המתפתח, בדרך כלל, > לאחר חדירת חיידקים לכיס השתן ומשם "עלייתם"- בניגוד לכוון זרימת > השתן- לכליה. לאור זאת, יש לברר מדוע סיבוך זה התפתח אצל ביתך > (סיבה שכיחה לכך נקראת REFLUX) והאם קיים אצלה פגם אנטומי כלשהו. > בדרך כלל אירוע בודד של PYELONEPHRITIS לא גורם נזק בלתי הפיך > לכליה, אך אירועים חוזרים יכולים לעשות זאת, ולכן, אם לאחר בירור > מקיף מסתמן חשש לכך- אפשר לתת לה טיפול אנטיביוטי מונע. > הרבה בריאות > אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות