חיידקי ליגיונלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/08/2002 | 10:40 | מאת: שירי

שלום באנגליה מתים אנשים ממגע במים שנטפוממזגן. גם קראתי על מישהו שטיפה ממי המזגן נפלה על פיו , חלה ומת. הסיבה לכך היא חיידקי הלגיונלה. בארץ לא שומעים על כך כלל. האם עלינו להזהר ממי מזגן? תודה

שלום שירי, חיידק הלגיונלה "אוהב" מים של מתקני קירור, אך כדי שיחיה ויתפתח שם הוא צריך תחילה להגיע למקור מים כזה (למשל מחולה בדלקת ראות שנגרמה ע"י חיידק זה שמשתעל ומזהם מקור מים כזה), והסיכוי לכך הוא גדול (יחסית) במקומות ציבוריים (כגון בתי מלון או בתי חולים) לעומת מזגנים ביתיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות