אמבות...חברות החדשות מהודו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/08/2002 | 17:48 | מאת: ענבר

שלום לכולם! חזרתי מהודו זה מכבר... וככל הנראה הברחתי עימי כמות נכבדה של אמבות (במעיים..). שאלתי היא מהם הסימפטומים האופיינים המאשרים קיום אמבות במערכת? שאלת בונוס - מהו הטיפול לבעיה מעוררת חלחלה זו? תודה תודה ושוב תודה ענבר

שלום ענבר, הסימפטומים הם בעיקר כאבי בטן ו/או שלשולים (לפעמים עם דם). כשמופיע חום, יש לחשוש מסיבוך של מורסה בכבד. האבחנה היא בד"כ פשוטה- משלוח דגימת צואה בה נראות האמבות הנ"ל. גם טיפול אינו מסובך- מתן תכשירים אנטיביוטיים (בהתאם למיקום האמבה). הרבה בריאות אפי

17/08/2002 | 23:14 | מאת: ענבר

ד"ר אפי שלום שלום! תודה על תשובתך המהירה.. ציינת שהטיפול באמבות הוא באנטיביוטיקה...האם קיים טיפול שלא כולל תכשירים אנטיביוטים? ושאלה נוספת ומוזרה - האם אמבות עוברות בדם?...כיוון שברצוני לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים והרופאים שם חוששים מפני הסיכוי להמצאות אמבות בעיניים...היתכן כדבר הזה?! שוב תודה על העזרה, שבוע טוב ענבר

מנהל פורום מחלות זיהומיות