הפטיטיס b

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/08/2002 | 02:44 | מאת: גליה

דר' אפי שלום. אבי חולה הפטיטיס b + סכרת , כבן 55 לאחרונה היה מאושפז בבית חולים מאחר והיה לו חום גבוה, בשיחתי עם הרופאים הבנתי שהיה חשש לצירוזיס. היום הוא בבית אבל , שמתי לב שכפות רגליו נפוחות מאד . רציתי לשאול ממה לדעתך זה נובע? לי זה נראה כמו בצקות ברגליים, ואם צריך להשתמש בחומרים משתנים ומדוע? אודה לך אם תענה לי בדחיפות היות ואני מאד מודאגת תודה

שלום גליה, קשה לי להשיב לך בדיוק מדוע רגליו של אביך נפוחות, אך בהחלט ייתכן שהדבר נובע משחמת הכבד ("צירוזיס") ממנה הוא סובל (וקיימות כמובן גם סיבות אחרות לכך כגון אי-ספקית לב, רמות אלבומין נמוכות בדם ועוד). טיפול במשתנים נראה הגיוני, אך יש לעשות זאת בפיקוח רפואי (היות וגם לתרופות אלו יש תופעות לוואי). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות