מחלת הנשיקה ועייפות כרונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/08/2002 | 12:51 | מאת: דביר

לפני כשבעה חודשים החלה אצלי מחלת הנשיקה, שאובחנה כך עפ"י בדיקות נוגדנים. לאחר כחודשיים וחצי של מחלה עם תפקודי כבד לקויים חל שיפור במצב וחזרתי לשגרת היומיום. לפני כחודשיים וחצי חלה הרעה מחודשת והעייפות האופיינית למחלה התגברה מאוד, השינה הפכה ללא סדירה (אין יכולת לישון יותר מארבע שעות ברציפות) ואני סובל ממצבי רוח משתנים ומחוסר מוטיבציה. האם זו עדיין מחלת הנשיקה (למרות שלא רואים את זה בבדיקת דם)? האם יתכן שמדובר כבר במשהו מורכב יותר דוגמת סי.אף.אס ? לאיזה רופא אני צריך לפנות על מנת לבדוק אם מדובר בתסמונת עייפות כרונית ?

שלום דביר, קשה לי לתת לך תשובה מדויקת לשאלתך- האפשרות שאתה סובל מתסמונת התשישות הכרונית (CFS) היא בהחלט קיימת, כמו גם סיבות אחרות (למשל אנמיה, זיהום נגיפי אחר וכד'). המלצתי- להתחיל ברור אצל רופא המשפחה, והוא כבר יפנה אותך לרופא מומחה (למשל בתחום ה-CFS) אם יהיה צורך בכך. הרבה בריאות אפי

20/08/2002 | 02:22 | מאת: דביר

אני נמצא במעקב אצל רופא משפחה במשך שבעת החודשים האחרונים הבדיקות האחרונות מלפני כשבועיים היו תקינות לחלוטין מבחינת ספירת/שקיעת דם מבחינת תפקודי כבד וכו'. רופא משפחה טוען שמדובר עדיין במחלת הנשיקה, למרות שגם מבחינת נוגדנים לאי.בי.וי המצב נראה תקין : IgG - 186 IU IgM - 10 (בערכי ייחוס בין 0 ל- 20) וטוען שזה יעבור ....... אנחנו מאמינים לו או שמנסים לברר בדרכים אחרות ? לאיזה רופא מומחה צריך לפנות כדי לעשות בירור יסודי יותר לגבי עייפות כרונית ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות