דוקסילין או לריאם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/08/2002 | 14:18 | מאת: צריכה להתחסן

בהמשך לפנייתי בעבר... ותשובתך, ביררתי במקומות שציינת ונאמר לי כי כדי להתחסן נגד מלריה יש לקחת: דוקסילין (כל יום - יומיים לפני, במהלך החשיפה ו- 4 שבועות אחרי !!!) או לריאם (פעם בשבוע - אותו משך זמן) שמעתי כי ללריאם יש תופעות לוואי קשות (התקפי אפילפסיה, דכאון וכד') מאידך דוקסילין משמעותו לקחת אנטיביוטיקה יותר מחודש (פטריה בנרתיק וכד'). האם אתה יכול להמליץ או לעדכן אותי באשר ליתרונות / חסרונות של כל אחת מהתרופות ? האם הן מנטרלות השפעה של גלולות נגד הריון כפי ששמעתי ? רב תודות !

שלום צריכה להתחסן, שתי התרופות הן בעלות יעילות פחות או יותר דומה למלריה, ולפי נוסח שאלתך את כבר מכירה את היתרונות והחסרונות העקריים של כל אחת מהן. אני אישית ממליץ על לאריאם עקב הנוחות הכרוכה בכך, ומציע לך לקחת לפחות כדור אחד שבוע לפני הנסיעה (ויש הממליצים להתחיל כבר 3 שבועות לפני הנסיעה) , ואז אם תופעות הלוואי של התרופה מטרידות אותך, להשתמש בדוקסילין במהלך הטיול (ובקשר לגלולות- 'תרופה האם' של הדוקסיציקלין הנקראת טטראציקלין באמת מפריעה לפעולתם, אך לא ברור אם לדוקסיציקלין עצמו יש השפעה דומה.) הרבה בריאות אפי

21/08/2002 | 19:25 | מאת: צריכה להתחסן

מנהל פורום מחלות זיהומיות