ספסיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/08/2002 | 14:40 | מאת: SPC

ראשית כל נודה כם על עבודתכם הנפלאה אין זו פעם ראשונה שאני משתמש בשירות נהדר זה. אבי (72) נותח לפני שבוע להסרת נמק ברגלו, קטעו לו במהלך הניתוח חצי כף רגל. הוא גם חולה סוכרת ולב. היום נאמר לי שהוא לקה אתמול בספסיס. שם האנטיביוטיקה שהוא מקבל: MEROPENEM+VANCOMIC... 1. מהו מקור המחלה. 2. היכן ניתן למצוא מידע מהימן אודות המחלה [חיידק] ואודות הטיפול [עדיפות לעברית]. 3. מהם אותן אנטיביוטיקטות? האם יש להן השפעות לוואי לטווח ארוך. תודה רבה SPC

שלום SPC, ספסיס (אלח דם בעברית) אינו מחלה אלה מצב המתאר, בדרך כלל, זיהום חיידקי קשה המלווה בפגיעה במערכות גוף אחדות. מנסיוני, מקורות סבירים לזיהום אצל אדם כמו אביך המאושפז זמן רב בבית חולים לאחר ניתוח כוללים- 1. פצע הניתוח 2. עירוי תוך וורידי 3. דרכי השתן (אם יש לו קטטר) 4. ריאות (במיוחד אם הוא מונשם). 5. מעי הגס (אם נתנו לו אנטיביוטיקה בתקופה האחרונה).... ועוד ועוד.... לגבי הטיפול שהוא מקבל- עד לזיהוי החיידק הגורם לספסיס, הוא מקבל אנטיביוטיקות "רחבות טווח" כדי "לכסות" את רוב האפשרויות, ואני מניח שברגע שרופאיו יקבלו מידע נוסף על מקור הזיהום ועל החיידק שגרם לו- הם ישנו את הטיפול בהתאם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות