שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/08/2002 | 17:50 | מאת: ערן

ברצוני לשאול לגבי טסט מנטו, לפני מספר שבועות ביצעתי טסט מנטו במסגרת העבודה ובקריאת הטסט הופיעה תגובה של 13 מ"מ . ברצונילדעת אם תגובה זאת מעידה על נוכחות המחלה במצב כל שהוא בגוף ( חולה \נשא) ומהו הטווח התקין לטסט מנטו בתודה מראש ערן

שלום ערן, כדי לתת לך תשובה אני צריך לדעת האם חוסנת כנגד שחפת בילדותך (BCG), במה אתה עובד, האם יש לך מחלות כלשהן, והאם ביצעת את התבחין הנ"ל בעבר ומתי - ורק ע"ס נתונים אלו אוכל לספר לך מה משמעות תגובת המנטו שלך. הרבה בריאות אפי

23/08/2002 | 09:23 | מאת: ערן

בילדותי קיבלתי חיסון כנגד שחפת , אין לי כל מחלות הידועות וכיום אני עובד במערכת הבריאות ( אך לא בא במגע עם ציבור החולים בכלל ) , לפי הזכור לי יכול להיות שביצעתי בדיקת מנטו בבית ספר יסודי ( לפני כ 10 שנים ) ללא כל תגובה חריגה בתודה מראש ערן

מנהל פורום מחלות זיהומיות