סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/08/2002 | 00:03 | מאת: לימור

שלום רב במהלך השנה האחרונה נדבקתי 5 פעמים בחיידק הסטרפ' וכל פעם מחדש נגרם לי סבל קשה שחולף רק כעבור שבוע לאחר נטילת האנטיביוטיקה. אני רגישה כמעט לכל סוגי האנטיביוטיקה ולכן כל פעם מנסים עליי משהו אחר ( שמתברר בסופו של דבר שאני רגישה גם אליו). שאלותיי הן: האם ניתן למנוע הידבקויות חוזרות ונשנות של החיידק ? מאיין אני נדבקת ואיך ייתכן שבעלי לא נדבק ממני אף לא פעם אחת ? כמו כן האם יש קשר בין החיידק הספציפי הזה ובין קשיי כניסה להריון ? אודה לתשובתך.

שלום לימור, ראשית, לא השתכנעתי שאת נדבקת 5 פעמים במהלך השנה האחרונה בסטרפטוקוקוס בגרון, אלא שהיו לך 5 פעמים אירועים של מחלת חום עם כאבי גרון שבמהלכם בודד (תמיד?) חיידק זה. ייתכן מאד, אפוא, שאת נשאית של החיידק וחלק מהפעמים הנ"ל (או כולם?) נגרמו ע"י נגיף. לכן, המלצתי לך היא לבצע משטח גרון כ ש א י ן לך מחלת חום או כאבי גרון (למשל- מחרתיים)- ואז, בהתאם לתוצאה, תפני אלי שנית וננסה ביחד להגדיר את הבעיה ולהציע לה פתרון (דרך אגב, כדי לחסוך זמן הייתי מבצע באותה הזדמנות בדיקה דומה גם לבעלך וילדייך / בני ביתך האחרים- כאמור כשאין להם תלונות על בעיה בגרון. גם זה עשוי לעזור לי להציע לך את הפתרון הנכון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות