וירוס CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/08/2002 | 02:48 | מאת: תותית

שלום, אני מעונינת להכנס להריון , מזה זמן רב (קרוב לשנה) הוירוס לאחר הדבקה ראשונית(בוודאות), נמצא בדמי, כלומר מההדבקה הראשונית הוא לא עוזב אותי! בבדיקות חוזרות כל חודש הIGM חיובי דבר שמעקב אותי להרות, ולשאלותי... -האם ניתן לעשות משהו על מנת להגיע שהוירוס יהיה בתאי מע' החיסונית במצב רדום ולא יהיה ערני בדמי?(חיזוק מע' החיסונית , אם כן איך.. או תרופות מסוימות..איזה? -האם יש קשר לכך שאני חולה בשפעות חוזרות (נזלת ,גרון , לא תמיד חום) לעיתים קרובות? -מה יהיה עם הוירוס ישאר בדמי עוד תקופה ארוכה (אני ילד בגיל 80 לפי קצב הוירוס)? מה עושים???????................................ מנסה להשאר אופטימית...תודה מראש!

שלום תותית, למרות הפסימיזם שנשקף משאלתך, אני מקווה מאד שתוכלי להכנס להריון בקרוב. לעצם הענין, IgM חיובי לא מעיד בהכרח על על נוכחות הנגיף בדמך, ויש בדיקות אמינות הרבה יותר לצורך כך (כגון תרבית של הנגיף, או ביצוע PCR, מדגימות דם או שתן), ואני ממליץ לך לבצע אחת מהן- ורק אם התשובה תהיה חיובית לנוכחות הנגיף "להתחיל היכנס למצב דאגה". בכל מקרה, את יכולה להפנות את שאלתך גם למרכז הישראלי לייעוץ טרטוגני ( 02-6243663) ולשמוע מה דעתם בנושא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות