CMV דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2002 | 10:11 | מאת: יעל

ד"ר אפי שלום, אני בשבוע ה- 12 להריוני ולאחרונה התקבלו תוצאות בדיקת CMV התוצאות מצביעות על IGG = 119.3 IGM = גבולי avidity = 53% 1. אשמח אם תוכל להסביר לי מה פירוש התוצאות ומה עליי להסיק 2. מה תמליץ לי לעשות בשלב זה? 3. הבנתי שתוצאות בדיקת הדם אינן מהימנות אך שקיימת בדיקה יקרה יותר אשר בה הודאות גבוהה יותר- האם נכון ומדוע לא לעשות אותה? 4. אחד המאמרים שקראתי ציין כי הסיכון גבוה כאשר ספירת תאי CD4 נמוכה מ- 100. אודה לך אם תבהיר נושא זה 5. האם יש דרך לפקח על התפרצות המחלה אצל האם ע"מ שלא לפגוע בעובר? 6. עד איזה גיל יכולה להתפרץ אצל הילד (לאחר לידתו) המחלה כולל סימפטומים? יש לי עוד המון שאלות- אבל אני אעצור את עצמי כאן... תודה רבה יעל

שלום יעל, לצערי, התוצאות שקיבלת אינן חד משמעיות ומתקשות להבדיל בין זיהום ראשוני בנגיף ה- CMV בהריון (זיהום המסכן את העובר) לבין ריאקטיבציה של זיהום קודם (שהסיכון שלו לעובר הוא פחות בהרבה). המלצותי לך הן כדילקמן: -לברר האם בהריונות קודמים נעשתה לך בדיקה דומה ומה היו תוצאותיה. -לחזור על הבדיקה שעשית, כולל ה- AVIDITY, כחודש לאחר הבדיקה הקודמת. אני מקווה שאחת מהבדיקות הנ"ל תסייע לרופאיך להבדיל בין שתי האפשרויות הנ"ל ולהציע לך פתרונות אופרטיביים בהתאם (לגבי שאר שאלותייך- אני מקווה שהן לא תהיינה רלוונטיות לאור תוצאות הברורים הנוספים שתעברי). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות