קרבה לחתול בזמן הריון, מה הסכנות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/08/2002 | 16:08 | מאת: GDF

ד"ר אפי שלום, אישתי בשלב האמצעh של ההריון וברשותנו חתולה. לאילו סכנות זיהומיות אנו חשופים ? האם ישנן מחלות העשויות לגרום למומים ? בתודה, GDF.

שלום GDF, חתול יכול להעביר מספר מחלות לבני האדם, כשהחשובה שבהם מבחינת ההריון היא TOXOPLASMOSIS. מדובר בטפיל היכול לעבור מצואת חתולים לאשה ההרה דרך מזון מזוהם, ולגרום לנזק קשה לעובר. המלצתי- יש להרחיק את החתול מהמטבח ומוצרי מזון בבית, ועל אשתך להמנע מטיפול בארגז החול של החתול או בצואה שלו, ולהקפיד מאד על רחיצת ידיים לפני כל טיפול באוכל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות