תגובה לרספרים פורטה. E-COLI בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/08/2002 | 15:35 | מאת: נירה (דחוף)

לד"ר אפי שלום. נמצא אצלי חיידק E.coli בדרכי השתן. הרופא נתן לי כדורי "רספרים פורטה" למשך 10 ימים (1X2). היום הוא היום הרביעי, ואני מרגישה מזה 2-3 ימים חולשה ולחץ בחזה עם מעט קשיי נשימה. 1. האם יש קשר? 2.האם ניתן להסתפק בפחות מ-20 כדורים משך 10 ימים? (גילי: 53,. לא סובלת ממחלות ולא לוקחת כדורים אחרים פרט לברזל ו-B12) 3. הדבר קורה לי כבר בשלישית א ח ר י קיום יחסי מין, וזאת למרות שאין סיבה ברורה לענין. (שמירה מירבית על היגיינה. וכו' וכו' - בלי לפרט). רופא נשים הציע פתרון: אולי אני שייכת לקבוצה קטנה באוכלוסיה שיש לה באופן תדיר את החיידק בדרכי שתן. האומנם?? הרבה תודות מראש על תשובתך

שלום נירה, 1. תמיד ייתכן שיש קשר בין תרופה (למשל רספרים) לבין תופעות לוואי כלשהי (כגון לחץ בחזה) אבל במקרה שלך, לדעתי, הסבירות לקשר כזה היא נמוכה. 2. אם לא היו לך חום וכאבי גב (המעידים בדרך כלל על מעורבות של הכליות בזיהום)- אפשר להסתפק בטיפול של שבוע (=14 כדורים). 3. אם הזיהומים קורים לך בדרך כלל לאחר קיום יחסי מין (פעם אפילו קראו לזה HONEYMOON CYSTITIS), אפשר לנסות למנוע זאת ע"י לקיחת כדוק אחד של אנטיביוטיקה (למשל רספרים, מאקרודנטין או אחרות) לפני או מיד לאחר קיום היחסים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות