איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/08/2002 | 02:49 | מאת: גל

שלום ד"ר אני בת 23 ובעלי בן 26 לפני החתונה ביצענו שנינו בדיקות לאיידס ונמצאנו שליליים הבדיקות בוצעו לאחר שנה להיותנו יחדיו כך ששכבנו רק האחד עם השניה והבדיקות היו מהימנות החשש התגנב שוב לליבי כאשר התנפחה לי בלוטת הלימפה בצדו האחד של הצוואר אומנם זה חלף כעבור יום יומיים אך החשש נותר לכשהיה לא שכבתי עם אף אחד חוץ מבעלי אך אולי השתמשתי בסכין גילוח שלא שלי שאלתי היא האם אפשר להידבק מסכין גילוח בהנחה שהייתה על הסכין טיפת דם ואני נחתכתי מאותה הסכין?האם עליי לדאוג? בקו הפתוח של הוועד למלחמה באיידס אמרו לי שזה בלתי אפשרי כי הנגיף מתחמצן במגע עם האוויר ואינו יכול ליצור הדבקה וגם טיפונת הדם שיכולה להימצא על הסכין אינה משמעותית מה נכון?אנא תשובתך במהרה אני בהריון בחודש השני!!!

שלום גל, אם את ובעלך נבדקתם ל- HIV ונמצאתם שליליים לפני כשנה, ואם שניכם קיימתם רק יחסים מונוגמיים מאז- אז הסבירות שאת נדבקת ממנו בנגיף בתקופה זו היא נמוכה מאד. לגבי האפשרות שנדבקת מדם שהיה על סכין גילוח של אדם אחר (של מי?)- זאת תמיד אפשרות, אך גם הסבירות שלה נמוכה. בכל מקרה, אם את כל כך מודאגת- למה שלא תעשי בדיקת HIV חוזרת? (זה מה שאני הייתי ממליץ לאשתי לעשות לו היא הייתה במקומך, במיוחד אם היא הייתה בהריון) הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות