מחלת הנשיקה ותסמונת העייפות הכרונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/08/2002 | 04:34 | מאת: דביר

בהמשך לשאלה ששאלתי לפני שבוע בקשר למחלת הנשיקה ולתסמונת העייפות הכרונית. כתבת לי אז שאני אהיה במעקב אצל רופא המשפחה אני נמצא במעקב אצל רופא המשפחה בשבעת החודשים האחרונים הבדיקות האחרונות לפני כשבועיים היו תקינות לחלוטין מבחינת ספירת/שקיעת דם. מבחינת תפקודי כבד וכו' רופא המשפחה טוען שמדובר עדיין במחלת הנשיקה ממנה סבלתי עם סימפטומים בכבד לפני כחמישה - שישה חודשים. מאז היה שיפור שבא לידי ביטוי גם בבדיקות אבל אני עדיין סובל מעייפות ומהפרעות בשינה. בדיקת נוגדנים לאי.בי.וי - גם מראה מצב תקין: IgG - 186 IU IgM - 10 (ערכי ייחוס בין 0 ל- 20) בקיצור: הרופא המטפל טוען כבר כמה חודשים שזה יעבור, אבל זה לא מראה סימנים שזה עוזב אותי. האם אנחנו ממשיכים להאמין לו, או שמנסים לברר בדרכים אחרות ? לאיזה רופא מומחה צריך לפנות כדי לעשות בירור יסודי יותר לגבי עייפות כרונית ?

שלום דביר, יש מספר רופאים, מתחומי התמחות שונים, העוסקים בתסמונת העייפות הכרונית- ואם אתה מעונין לפנות לאחד/אחת מהם, אז אינני רואה סיבה לדחות זאת. אם אתה גר באזור ירושלים- אני מכיר את ד"ר גליה רהב מביה"ח הדסה ע"כ, שהיא זיהומולוגית (טובה מאד!) העוסקת גם בתחום זה. לגבי רופאים מאזורים אחרים בארץ- אני חושש שלא אוכל לעזור לך, ותצטרך להתעניין במקום אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות