צהבות למיניהן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/08/2002 | 16:10 | מאת: אלי

ד"ר אפי שלום, האם לאחר הידבקות בצהבת B או C יכול לקחת שנים עד שמופיעים סימנים למחלה? לאחר כמה זמן ממגע "חשוד" ניתן לקבל תשובה אמינה ע"י בדיקת נוגדנים?

שלום אלי, סימני מחלת הצהבת- חום, חולשה ועור צהוב למשל- לאחר הדבקות בנגיפי ה- הפטיטיס B או C, מופיעים בד"כ מספר שבועות או חדשים לאחר ההדבקה, אך לפעמים הם מאובחנים בטעות כ"שפעת". הסיבוכים שלהם (כגון שחמת כבד או סרטן הכבד) עלולים להופיע שנים רבות מאוחר יותר. בדיקת הנוגדנים לנגיפים אלו הופכת חיובית, בד"כ, סמוך להופעת המחלה החריפה (או מספר ימים לאחריה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות