חום נמוך לאורך זמן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2002 | 09:42 | מאת: שב

ד"ר אפי שלום רב אני בת 30 ובריאה לחלוטין בד"כ. לפני 10 ימים סבלתי מחולשה חזקה, עייפות, כאבי רגליים וחום נמוך (37.7) שנמשכו יום אחד בלבד. בעשרת הימים האחרונים, מופיע בכל ערב חום נמוך של 37.7 (שאינו חום גופי הרגיל), ללא סימפטומים נוספים (למעט הרגשת חום פנימית וכאבי ברכיים חולפים). בדיקת דם ושקיעת דם הראו תוצאות תקינות. גם בדיקה סרולוגית לגילוי נגיפים שונים (CMV, HBV ומונונוקלאוזיס) הראו תוצאות תקינות. התוצאה החריגה היחידה היתה רמות גבוהות מעל הנורמה של חלבון המשלים C3 (למרות שכזכור לי דווקא תוצאות נמוכות הן פטולוגיות). האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות (אם כן, אילו בדיקות), או שפשוט חום נמוך כזה הוא תקין (גם אם הוא נמשך לאורך זמן) ומכיוון שאני חשה בטוב, ניתן להתעלם ממנו? בברכה ובתודה מראש שב

שלום שב, אם אצלך חום של 37.7 הוא חריג- אז מדובר כנראה בתופעה פתולוגית, אם כי לא בהכרח זיהומית, ובהחלט כדאי לך לעשות מאמץ כדי לגלות את הסיבה לכך בהקדם. אני מציע שתחזרי לרופא המשפחה שלך להמשך ברור. הרבה בריאות אפי

27/08/2002 | 10:25 | מאת: ש.ב

ד"ר אפי שלום רב תודה רבה על התשובה המהירה מאחר וכפי שכתבתי בשאלה הקודמת בדיקות הדם לא מצליחות לגלות מה מקור החום, רציתי לדעת האם יתכן שהחום נובע מהסיבה הבאה: לפני כשלושה שבועות שמרתי במשך מספר ימים על ילד בן שנה וחצי אשר בדיעבד הסבר כי היה בשלב הדגירה של אבעבועות רוח. אכלנו מאותה הכפית כך שסביר להניח כי היה מעבר רוק מאחד לשני. כשבועיים לאחר ששהיתי עם הילד החולה החל החום הנמוך. האם יתכן כי חום זה מעיד על הידבקות בנגיך ההרפס או על "מלחמה" של הגוף בנגיף, גם אם לא התפתחו אבעבועות? יש לציין כי חליתי בעבר באבעבועות רוח, אך זה היה לפני גיל שנה (בגיל 6 חודשים) אם תאוריה זו אפשרית, האם יש דרך לגלות זאת בבדיקות דם (כך שאוכל סוף סוף להפסיק לבדוק כיוונים אחרים)? בתודה מראש ש.ב

מנהל פורום מחלות זיהומיות