CMV דרכי הדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2002 | 15:26 | מאת: שני

שלום, אני בשבוע ה- 14 להריוני הראשון ומבדיקות שעברתי לפני ההריון IGM-NEGATIV ו- IGG-0.1. לפי הבנתי הדבר אומר שאין לי נוגדנים ל CMV ושאלתי היא מהם דרכי ההדבקות בנגיף והאם אני יכולה לנקוט באמצעי זהירות כלשהם על מנת לא להדבק (האם הוירוס עובר דרך הפרשות בלבד?) מכיוון שזהו הריוני הראשון (IVF) אני לחוצה מאוד למרות שנאמר לי שאין מה לעשות חוץ מלהיבדק כל כמה שבועות. אודה לך אם תוכל לתמצת מהו בדיוק הנגיף וכדי להימנע מהידבקות תודה.

שלום שני, בתמציתיות- הדרכים המומלצות להמנעות מהדבקות ב- CMV כוללות המנעות ממגע קרוב עם אנשים, ובמיוחד ילדים, הסובלים מחום או מזיהומים בדרכי הנשימה העליונות (לרבות דלקות גרון), רחיצת ידיים ושמירה על הגיינה לאחר כל מגע גופני עם ילדים קטנים, והמנעות מהתנשקות ומקיום יחסי מין לא מוגנים עם אנשים החולים בנגיף זה. הרבה בריאות אפי

26/08/2002 | 17:06 | מאת: שני

תודה על התשובה המהירה שאלה נוספת האם אפשר להידבק ממישהו שהוא חולה בלבד או רק "נשא" והאם הוירוס שכיח מאוד?

מנהל פורום מחלות זיהומיות