סכנת ה-CMV עד מתי?!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2002 | 16:30 | מאת: גילי

אני בשבוע ה-28 להריוני. היות ואינני מחוסנת ל-cmv הרופא שלי שולח אותי מידי מספר שבועות לבדיקת נוגדנים ומחלה עכשווית (igg, igm). עד היום (ברוך השם), לא חליתי. האם גם בשליש האחרון המחלה מסוכנת, או שאני כבר יכולה לנשום לרווחה?! תודה רבה.

שלום גילי, לצערי, כמו כולנו- לנשום לרווחה לא תוכלי אף פעם, גם לא בנוגע ל- CMV, היכול עדיין להדביק אותך גם בשלבים המאוחרים של ההריון, ואת עוברך/תינוקך גם במהלך הלידה. יחד עם זאת- למה לחשוב מחשבות רעות ולדאוג כך סתם? אני ממליץ לך להמשיך ולנקוט באמצעי הזהירות המקובלים כנגד הדבקה בנגיף זה (ראי את תשובתי לשואלת לפנייך), ולקוות יחד עמי שהמשך ההריון (והלידה) יתנהל ללא סיבוכים מיוחדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות