דם בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2002 | 17:27 | מאת: רונית

שלום! מזה שבוע שאני מרגישה צריבה וכאבים בשלפוחית השתן. עשיתי בדיקה ונאמר לי שאין חיידקים, אך יש דם בשתן. רופאת המשפחה לא היתה מודאגת מכך ואמרה שאין להתייחס לתוצאה זו ויש הרבה נשים שיש להן את זה. לא הסתפקתי בתשובה זו וניסיתי להבין באיזה מקרים יש מצב של דם בשתן, אך לא זכיתי לתשובה. אני בהריון, חודש רביעי ולכן לנושא יש חשיבות גדולה יותר. אשמח לקבל את תשובתכם. תודה.

שלום רונית, דם בשתן, באשה בהריון, הוא תמיד ממצא מדאיג מבחינתי (בניגוד לאשה שלא בהריון שאז, במקרים רבים, הדם שנמצא בדגימת השתן מקורו בדמם של המחזור). האפשרויות הן רבות - זיהום חיידקי בדרכי השתן (למרות שלא צמח חיידק בתרבית), אבן בדרכי השתן, מחלת כליות כלשהי, דמם מהרחם ע"ר "הפלה מאיימת" ועוד ועוד. אני ממליץ לך להמשיך את הבירור למציאת הסיבה לכך (לרבות בדיקת גניקולוג כמובן), וכזיהומולוג- לחזור על בדיקת שתן לתרבית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות