לריאם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/08/2002 | 12:13 | מאת: צריכה להתחסן

בהמשך לתכתובת... אני אף פעם (!) לא קוראת את תופעות הלוואי של תרופות. היפוכונדריה ממני והלאה... אבל כ"כ הלחיצו אותי עם סיפורי מלריה (ולא מעט) כך שיש לי עוד כמה שאלות. הבנתי שהם לא מבטיחים מניעה מוחלטת, שקשה כשלוקחים אותם לגלות שחולים... אבל אני מוטרדת גם מתופעות הלוואי... קניתי את הכדורים ואני מעונינת להתחיל לקחת אותם היום (שבוע לפני הנסיעה): א. האם שבוע מספיק כדי "לגלות" תופעות לוואי בגינן כדאי להפסיק את השימוש. ב. כתוב כי נשים בגיל הפוריות... צריכות להוועץ ברופע על שימוש באמצעי מניעה אמינים במשך תקופת הטיפול ו- 3 (!) חודשים אחרי. האמנם ?? אמרו לי שזה החסרון של דוקסילין. לא של לריאם.... ג. אם את מתכוונת להרות. לא לקחת. להרות מתי ?? עוד שנה נניח. זה תקף ? ד. כתוב לא לשתות עם יינות. אני לא שתיינית אבל בביקור ביקב, כוס פה ושם... מותר ? ה. האם מומלץ לקחת תרופות במידה ונדבקים. הבנתי שאז אסור להשתמש באותו חומר. מי הוא אוטוריטה בתחום שיתן את כל התשובות ? ו. אם יש תופעות לוואי. האם פשוט עוברים לדוקסילין ? איך אדע כמה ומתי לקחת אם אהיה כבר שם ? המון תודה.

שלום צריכה להתחסן, 1. רוב תופעות הלוואי ה"נוירו-פסיכיאטריות" של לאריאם מתגלות כבר לאחר לקיחת כדור אחד. 2. אני לא מכיר הורית נגד לשימוש בתרופה זו (או הנחיה לשינוי במינון שלה) בנשים הלוקחות גלולות למניעת הריון. 3. אני לא מכיר הורית נגד לשימוש בתרופה בנשים הרוצות להרות או בכאלו הנמצאות כבר בהריון (למעשה- זוהי תרופת הבחירה בנשים הרות!). 4. היות ואת לוקחת את התרופה פעם בשבוע- נותרו לך 6 ימים בכל שבוע כדי לשתות אלכוהול ללא חשש. 5. אם בכל זאת נדבקים במלריה- כדאי לגשת מיד כדי לקבל עזרה רפואית ולדווח על השימוש בתרופה זו למניעה, ואז הרופא שיבדוק אותך אמור לדעת איזה טיפול תחליפי לתת לך. 6. אם יש תופעות לוואי שסביר כי הן נגרמו מתרופה זו- יש להפסיקה ולקחת תרופה אחרת (כגון דוקסילין) במקומה. המינון המקובל של דוקסילין- כדור של 100 מ"ג פעם ביום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות