צהבת B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/08/2002 | 16:59 | מאת: אורן

שלום ד"ר, במקרה של הדבקות בצהבת B לאחר כמה זמן ה - HBS antigen יהיה חיובי? כמו כן אם לאחר סיכון להדבקות התחלתי את סדרת החיסונים(בבדיקה לפני התחלת החיסון: HBS antigen שלילי, ן - ANTI-HBS nonreactive , וכן כל שאר בדיקות להפטיטיס B היו שליליות כ - 3 חודשים אחרי המגע) , ולאחר 2 זריקות מהחיסון בדיקת דם הראתה על כך ש - ANTI-HBS הוא reactive. ו HBS antigen שלילי (לאחר 7 חודשים מהמגע החשוד) האם ניתן להסיק מכך האם נדבקתי או לא? בבדיקות תפקוד כבד שערכתי לאחרונה כל הערכים היו תקינים למעט ה - BILIRUB.TOTAL שהיה מעט גבוה (1.70). האם עלי להמשיך לבדוק האם נדבקתי, או שהנ"ל לא מצריך בדיקות נוספות לגבי צהבת?

שלום אורן, ע"פ הנתונים שצרפת- אין אצלך עדות להדבקות עכשווית בנגיף ההפטיטיס בי, ולא סביר שנדבקת בו ב"מגע חשוד" שהיה לפני 7 חדשים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות