מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/08/2002 | 15:26 | מאת: מיכל

שלום!! לפני כחודשיים וחצי חליתי במחלת הנשיקה, הרופאים לא ידעו בוודאות להגיד לי אם אכן יש לי או אין לי אמנם, נמצא הנגיף EBV אך לא נמצא שינוי בלימפוציטים מתוך שלושה מהפרמטרים שנבדקו של הנגיף רק שניים הופיעו. קיימתי יחסי מין עם חברי הזהרתי אותו כמובן ואמרתי לו שעדיף שלא נתנשק. הוא החליט שהוא לוקח את הסיכון והדבקתי אותו כצפוי. הוא ביקר אצל רופא והרופא אמר לו שעליו להפסיק לקיים יחסי מין עמי שאלתי היא למה? הרי הוא כבר נדבק. האם קיום יחסי מין אחרי שנדבקים במחלה עלול לסבך את שנינו או אחד מאיתנו? אשמח לדעת בהקדם האפשרי. בתודה מראש מיכל המתוסכלת.

שלום מיכל, על סמך הנתונים שצרפת, אני א י נ נ י רואה כל סיבה מדוע עליכם להמנע מקיום יחסי מין. הרבה בריאות אפי

29/08/2002 | 00:15 | מאת: מיכל

שלום!!! קודם כל המון תודה על התשובה המהירה!!! אבל למה הרופא שלו אסר עליו בתכלית האיסור לא לקיים עמי יחסי מין כי זה עלול להוביל לסיבוך!!! (כמו שיש סברה שאני לא יודעת אם היא נכונה ואני כמובן לא משווה בחומרת המחלות, שאסור לחולה איידס אחד לקיים יחסי מין עם חולה איידס אחר). זה לא על אותו היבט רפואי שמגע של אותו נגיף עם אותו נגיף בגוף אחר יוצרת כנראה מוטציה מסוכנת יותר? אני לא יודעת אבל ככה ההיגיון אומר לי שזאת הסיבה. (שאומרים לחולי איידס לא לקיים יחסי מין אחד עם השני). אשמח אם תיתן לי אולי איזה שהיא השערה למה הדעות בין שניכם חלוקות כל כך, ממה נבעה תשובתו של הרופא שלו. תודה מראש מיכל הפחות מתוסכלת....

מנהל פורום מחלות זיהומיות