נגיף EBV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/08/2002 | 21:51 | מאת: Inspiration

שלום, ברצוני לדעת כיצד ניתן להדבק ממנו, מה התוצאות של ההדבקות, האם ניתן לעשות פעילות גופנית ? והאם הוא מדבק? תודה, Inspiration

שלום INSPIRATION, ב- EBV נדבקים, בדרך כלל, דרך הפרשות של דרכי הנשימה העליונות (למשל בזמן שעול או נשיקה), וכתוצאה מההדבקה עלולה להיווצר מחלה המתאפיינת בחום, כאבי גרון, חולשה, הגדלת הטחול, הפרעה קלה בתפקודי הכבד ("מחלת הנשיקה") ועוד. הלוקה במחלה הוא מדבק למשך מספר ימים (ולפעמים גם הרבה יותר), ומומלץ לו להמנע מפעילות גופנית מאומצת (ובפרט כזו בה מתקיים מגע גופני בין הספורטאים) למשך תקופה של מספר שבועות. הרבה בריאות אפי

28/08/2002 | 22:16 | מאת: Inspiration

למה אסור לעסוק בפעילות גופנית? ואיזה השלכות יש למחלה? תודה רבה על התשובה המהירה, Inspiration

מנהל פורום מחלות זיהומיות