צהבת A ו-B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/02/2002 | 12:57 | מאת: yoni

בעבר קיבלתי חיסון (שלוש זריקות) לצהבת B . לכמה זמן טוב החיסון? מהן דרכי ההתדבקות בצהבת A והאם קים חיסון שכדאי לקבלו? תודה, יוני.

שלום יוני, תיאורטית- 3 מנות חיסון נגד הפטיטיס בי (HBV) הן מספיקות (וזו גם הכמות המומלצת על ידי היצרן). יחד עם זאת, יש אנשים שהמינון המקובל אינו מספיק להם, ודבר זה ניתן לבחינה ע"י ביצוע בדיקת דם פשוטה: אם רמת הנוגדנים נמוכה, מומלץ לקחת מנת חיסון נוספת. בכל מקרה, החיסון אמור להספיק ל"הרבה שנים". לגבי הפטיטיס איי (HAV)- דרכי ההדבקה הם דרך מזון או מים מזוהמים, וקיים חיסון יעיל בארץ כנגד המחלה שגם הוא ניתן בשתיים או שלוש מנות, ושאותו ניתן להשיג בכל בית מרקחת. הרבה בריאות אפי

24/02/2002 | 11:04 | מאת: yoni

תודה רבה יוני

מנהל פורום מחלות זיהומיות