מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/09/2002 | 18:26 | מאת: Ana

חברי חלב במחלת הנשיקה והייתי רוצה לדעת האם:המחלה מדבקת? איך היא מועברת? מה השפעתה על החולה?תוך כמה זמן היא עוברת?ועד כמה היא מסוכנת תודה מראש

שלום ANA, מחלת הנשיקה (זיהום חריף ב- EBV) בדרך כלל איננה מסוכנת וחולפת באופן עצמוני לאחר מספר ימים עד שבועות. המחלה מדבקת דרך הפרשות של מערכת הנשימה העליונות (כגון העברת רוק בזמן נשיקה, או תרסיס במהלך עיטוש). הביטויים הקליניים השכיחים של מחלה זו הם חום, חולשה, כאבי גרון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות