CMV חדש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/09/2002 | 23:03 | מאת: דלית א.

אני בת 29, יש לי ילדה 1 ועברתי הפלה טבעית 1. כעת אני בהריון בשבוע 12 (לאחר טיפולי פוריות) ובבדיקות נמצא בדמי CMV IGM חיובי (28%). * מהם הסיכויים שהעובר נדבק ? * המלצת הרופא לבצע בדיקת מי שפיר ורק בשבוע 21. האם ישנה בדיקה אחרת שניתן לעשות עד לשבוע זה ? * אני מעוניינת לעשות סקירת מערכות מוקדמת בין השבועות 14-15. האם ניתן יהיה לראות בבדיקה זו אם אכן העובר נדבק ? * במידה ותשובת סקירת המערכות חיובית האם יש טעם לחכות גם לבדיקת מי השפיר או מייד להסיק מסקנות. * מהו השלב הבא לאחר קבלת תשובה חיובית של בדיקת מי השפיר ? אשמח לקבל תשובות בנושא. תודה דלית א.

11/09/2002 | 10:09 | מאת: עידית

דלית שלום אני מצטערת מאוד על הסיבוך שחל בהריונך הזה. עברתי סיפור דומה ואשמח לפרט (הנושא מורכב ודורש פירוט רב) ולסייע לך ככל יכולתי. אנא שלחי לי מכתב ל[email protected] בכל אופן, כדאי שתעשי חיפוש בפורום הזה לפי CMV, יש בנושא מידע רב מן העבר. בהצלחה והרבה בריאות עידית

11/09/2002 | 12:45 | מאת: rhbv

הי דלית, אם זוהי הדבקה ראשונה אז קיים חשש שהעובר נדבק את זו ניתן לראות רק ע"י בדיקת מי שפיר. בבדיקת סקירת מערכות עלייך לעדכן את הרופא בבדיקה ,הסימנים באלוטא סאונד הם הסתיידויות באיברים בגוף, או האטה בקצב צמיחת העובר , ממליצה לך ללכת לרופא מומחה בהריון בסיכון גבוה.,או מומחה למחלות זיהומיות, בסקירת מערכות ניתן לראות סימנים בלבד אך במקרה של הוירוס הבדיקה הכי אמינה וודאית היא מי שפיר לכן אני כן הייתי מחכה לבדיקה. אל תבהלי יכול להיות שאת נדבק אבל העובר לא נדבק. במידה והעובר נדבק ברב המקרים ממליצים על הפסקת הריון. אך זיכרי כל מקרה לגופו, יש לציין שלא כל עובר שנדבק יהיה פגוע. מאחלת לך המון בריאות תיהי חזקה ואפטימית!!!

שלום דלית, אני מניח שהמספר 28% הוא תשובת בדיקת ה- AVIDITY שעברת ל- CMV, אך לא ברור לי ממכתבך מדוע עשית בדיקה זו (האם כבדיקה שגרתית? האם היתה לך מחלת חום לא מוסברת במהלך ההריון הנוכחי?); מה היו ערכי הבדיק ה"מלאה" (ערכי ה- IgG וה- IgM האבסולוטיים?); והאם עברת בדיקה דומה בהריונות קודמים / בעבר (ואם כן- מה היו תוצאותיה?). אשמח לענות על שאלותייך לאחר קבלת מידע נוסף זה. הרבה בריאות אפי

12/09/2002 | 14:38 | מאת: דלית

ד"ר אפי שלום, תודה על התייחסותך. * "מדוע עשיתי בדיקה זו" - זו אחת מהבדיקות שהרופא נשים נותן לבצע כאשר מגלה על הריון. * לא היתה לי מחלת חום אך הרגשתי מאוד רע ב- 3 שבועות האחרונים (ללא כל קשר לכך שנשלחתי לעשות הבדיקה): חולשה, סחרחורות, בחילות, טשטוש בראייה, איבוד הכרה, הקאות ללא הפסקה עד כדי התייבשות. * ערכי הבדיקה המלאה: CMV-IGG 64.10 AU/ML CMV-IGM POSITIVE RUBELLA-IGG 126.00 IU/ML * אכן עברתי בדיקה דומה בהריונות הקודמים (בשנת 1999) ותוצאות ה- CMV היו שליליות. תודה. דלית א.

שלום דלית, 1. הסיכוי שעוברך נדבק ב- CMV מוערך בכ- 50%, והסיכוי שהוא יפגע כתוצאה מכך- כ- 7-10%. 2. בדיקת מי השפיר בשבוע ה- 21 נחשבת למהימנה ביותר לצורך הקביעה אם אמנם העובר נדבק או לא. סקירת מערכות בשבוע ה- 15 איננה נחשבת לתחליף מהימן מספיק לכך (אך אם יימצאו בבדיקה שינויים אופיניים לזיהום העובר בנגיף זה - כגון הרחבת חדרי המוח, גולגולת קטנה, עיכוב בגדילה התוך רחמית, נוזלים בחללי גוף שונים, ועוד) הדבר יגדיל מאד את הסבירות להידבקות כזו ויאפשר לך ולבעלך לקבל החלטה (כמפורט להלן) מוקדם יותר. 3. אם אמנם בדיקת מי השפיר תהיה (חס וחלילה) חיובית- השלב הבא יהיה הצורך שלך ושל בעלך להחליט אם ברצונכם לבצע הפסקת הריון או לא. הרבה בריאות והצלחה עם ההריון אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות