cmv הפרשות בשתן. לרופא ולאחרות!!!!!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/09/2002 | 13:13 | מאת: יעל לוי

שלום לרופא ולכל השאר. כמה זמן אני יכולה להפריש את הוירוס בשתן? חודש? חודשיים? שנה? האם הבדיקה של חיפוש cmv בשתן היא אמינה. מה הכי מדוייק? שתן או מי שפיר או אבידיטי avidity או דם? האם ההפרשה היא רק בהתחלה או לאורך כל המחלה ולאחריה?

11/09/2002 | 16:17 | מאת: עידית

שלום יעל אני אנסה לענות כמיטב יכולתי ואם חלילה איני מדייקת, אני בטוחה שד"ר הלפרין יתקן אותי. הוירוס מופרש בשתן כל עוד את "וירמית". ניתן להפריש אותו במשך תקופת זמן ארוכה (אפילו כזו התקרבת לשנה). בדיקת השתן אמינה מאוד בילודים ובעוברים (זהו למעשה אחד המדדים בבדיקת מי השפיר) ופחות מדוייקת במבוגרים. הסיבה לכך היא שמבוגר אינו מפריש את הוירוס בהכרח בכל הטלת שתן ולכן, תשובה חיובית היא ודאית, אבל שלילית עלולה לנבוע מאי הפרשת הוירוס בשתן ולא מאי קיומו. בכל זאת יש לה גם יתרון על בדיקת הדם, למשל בכך שבבדיקת דם את עלולה לקבל ערך "גבולי" ואילו בבדיקת השתן התשובה היא או חיובי או שלילי. לנושא הדבקות עובר במהלך ההריון בדיקת מי השפיר נחשבת אמינה ביותר אם כי יש לזכור כי אין בדיקה אמינה במאת האחוזים. חסרונה הנוסף הוא ביצועה בשלב מאוחר יחסית של ההריון, סביב שבוע 21-22 (ככל שהיא נעשית מאוחר יותר היא אמינה יותר) דבר שגורר לידה מוקדמת במקרה של הדבקות העובר. בדיקת הAvidity נועדה לעזור לסייע לזהות מתי חלה ההדבקות, לפני ההריון או במהלכו. היא אמצעי עזר, אך מהיימנותה אינה מאוד גבוהה (כמדומני סביב 70%) בהצלחה והרבה בריאות עידית

שלום יעל, אני מסכים עם הסבריה הכלליים של עידית, ואוסיף רק שהתשובה ה"נכונה" לשאלתך אודות הבדיקה ה"אמינה ביותר" נעוצה באופי הבעיה שאת רוצה לפתור, וכל אחת מהבדיקות שציינת "עונה" על שאלה אחרת (לדוגמא- ברור כי בדיקת מי שפיר איננה רלוונטית לאשה שעדיין איננה בהריון ורוצה לדעת אם הנגיף נעלם מדמה לפני שהיא נכנסת להריון). לאור זאת, אם תבהירי לי מהי שאלתך העכשווית, אוכל למסור לך את דעתי על התשובה ה"נכונה" לגביה. הרבה בריאות אפי

12/09/2002 | 08:46 | מאת: יעל

תודה לעידית ולד"ר. לשאלתי המוגדרת: במידה ומי שפיר תקינים (ז"א שאין הפרשת שתן על ידי העובר לתוך מי השפיר ואי לכך ובהתאם לזאת לא רואים סימני וירוס "דרך היילוד) אך האמא עדיין מפרישה בשתן את הוירוס. מה זה אומר? שאני חולה, ושהעובר לא נדבק כי הוא לא מפריש את הוירוס??????????????????? למה אני מפרישה אותו כל כך הרבה זמן????????????????? כבר כמה חודשים!!!!!!!! מה הבדיקה הכי מדוייקת בו אני יכולה לדעת כי העובר לא נדבק ? מי שפיר? אם המי שפיר לבדיקת הוירוס נעשו בשבוע 24 כ 7 שבועות אחרי שגילו לי שאני חולה ומי השפיר תקינים ואין סימנים באולטראסאונד. מה הסיכוי שכאשר העובר יוולד הוא יפריש את הוירוס? האם הוא נדבק גם עתה אחרי המי שפיר אז מה החוכמה? מי השפיר בדקו נכון לשבוע 24 ואני עתה בשבוע 30 אז אולי הוא נדבק בין שבוע 24 ל 30?????????????????????? מה אמין? מה לעשות? מי נדבק? האם יש לו מום? עד כמה מדוייקת מי השפיר כבדיקה? מה יקרה אם הוא ידבק עכשיוו??????????????

מנהל פורום מחלות זיהומיות