הדבקות באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/09/2002 | 20:45 | מאת: סרוליק

האם איידס נחשבת למחלה זיהומית שקל להדבק בה שהיא נמנית עם המחלות היותר קשות להדבקות?

שלום סרוליק, תלוי איך מגדירים את ה"קלות" או ה"קושי" שבהידבקות: למשל, לאשה עם מחלת מין פעילה, כגון הרפס, "קל יחסית" להידבק במהלך מגע מיני לא מוגן אחד עם גבר החולה באיידס (אך מספר מדויק הוא קשה להערכה בסיטואציה זו) . לעומת זאת, הסיכון להידבק כתוצאה מדקירת מחט נגועה בנגיף עומד "רק" על 1 לכ -300 דקירות (האם זה הרבה או מעט?). הרבה בריאות אפי

12/09/2002 | 06:54 | מאת: לילי

מדוע לדעתך אישה עם מחלת הרפס נדבקת בקלות יותר מאשר ממחט להזרקת סמים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות