הפטיטיס C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/09/2002 | 01:00 | מאת: רני

שלום רב, ברצוני לדעת מהן דרכי ההידבקות בהפטיטיס C. שמעתי שלעיתים סיבת ההדבקה אינה ברורה. האם זה נכון? באלו אמצעי זהירות צריך להשתמש כאשר אדם שנושא את הנגיף ו/או חולה בו בא במגע עם תינוקות בגיל שנה? תודה!

שלום רני, דרך ההדבקה השכיחה ביותר בנגיף ההפטיטיס סי (HCV) היא ע"י מחטים מזוהמות בדם הנגוע בנגיף (אצל מזריקי סמים), אך גם דרכי העברה אחרות אפשריות (כגון ע"י דם ומוצריו המשמשים לטיפול בחולים, ומגע מיני). אדם הנושא את הנגיף צריך להזהר בכל הנוגע למגע של הפרשותיו עם אדם (לרבות תינוק) לא נגוע. הרבה בריאות אפי

13/09/2002 | 15:04 | מאת: רני

מה כוללות הפרשות? רוק? זיעה? שתן? צואה? האם ישיבה על אסלה שהשתמש בה חולה או נשא הפטיטיס C עשויה לגרום להדבקה גם?

מנהל פורום מחלות זיהומיות