שאלה דחופה,הרגל מתנפחת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/09/2002 | 00:57 | מאת: דלית

שלום לפני יומיים התנפחה לי הבוהן ברגל ימין וכל הכרית מתחתיה בצורה מפחידה.לאחר יום המקום הפך אדום נפוח וחם.הייתי במיון,קיבלתי אוגמנטין 875 פעמיים ביום.נטלתי את האוגמנטין בבוקר עם ארוחה,וכעבור שעות,חשתי חוסר תחושה בעורף,קושי לנשום(מעין חנק),בחילות והתכווצויות במעיים בהובילו לשילשולים. מאחר ומראש אמרתי לרופאה שתרשום לי פתק תרופה חליפי מאחר ואני חולה באולקוס ולא ברור איך ישפיע האוגמנטין,היא רשמתה לי תרופה בשם רוליד,150 מ"ג פעמיים ביום. אז ככה,לקחתי בבוקר אוגמנטין והשיפור היה מיידי.בערב כבר עברתי לרוליד וכעת זה רק מחמיר,האודם מתפשט,האצבע נפוחה והמקום כואב עוד יותר. שאלותיי הן: אם בעבר לקחתי מוקסיפן שזה ממשפחת הפנצילין ולא היו לי תופעות לוואי כנ"ל,האם זה אומר שאולי הסימפטומים שהזכרתי היו במקרה ולא נבעו מהפנצילין שבאוגמנטין? ושאלה שנייה,האם הרוליד אמור גם להשפיע לחיוב,אבל לוקח לו זמן ושווה לחכות עם זה עד מחר,או שאם זה מחמיר כנראה שהוא לא פועל בכלל עליי? שאלה שלישית,שמתי גם קומפרסים של קרח,ולא ברור לי אם זה טוב או רע,יש המלצה בעניין? ושאלית הרביעית האם כדאי להמשיך עם האוגמנטין למרות תופעות הלוואי? תודה על תשובה דלית

שלום דלית, לא סביר כי הרוליד ישפר את מצב הזיהום בבוהן שלך, ומצד שני- ייתכן מאד ותלונותייך האחרות נובעות מרגישות יתר לאוגמנטין, כך שאני ממליץ לך לגשת לבדיקת רופא עוד היום כדי לקבל טיפול תחליפי לבעייתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות