chronic fatigue syndrome CFS מדבק או לא מדבק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/09/2002 | 08:32 | מאת: מור

אני תומכת לידה שמלווה ותומכת בנשים הרות במהלך ההריון, לכל אורך הלידה ואחריה. פנתה אליי לקוחה שחולה ב-chronic fatigue syndrome CFS וחקרתי את הנושא באתרים מצוינים באינטרנט ולא הצלחתי לקבל תשובה חד-משמעית. האם בכך שאהיה איתה במגע כל כך קרוב בלידה (לעיתים יש חשיפה גם למי שפיר והפרשות) של עיסויים ועוד טיפולים אלטרנטיביים חושף אותי למחלה? אני יודעת שלא יודעים עדיין אם זה מדבק או לא ואם כן אז כיצד זה מדבק. מצד אחד אני רוצה לתמוך באותה אשה בלידה כי היא כל כך צריכה את העזרה החיצונית, מצד שני, אני אם לבן שנה ולא רוצה לסכן את עצמי ובטח לא את משפחתי. האם היית מייעץ לי לוותר על הלקוחה הזו בגלל שיש סיכוי כן להידבק או היית אומר שזה בטוח ואין ממה לחשוש? אני מאוד חלוקה בנושא וכמעט הסכמתי כבר לקבלה כלקוחה, אבל הדבר מאוד מטריד אותי. גמר חתימה טובה ותודה מראש! מור

שלום מור, כפי שציינת- היות ולא יודעים בוודאות מהו הגורם ל- CFS, אינני יכול גם לענות על שאלתך האם "זה" מדבק או לא. אני אישית, מעצם הגדרת מקצועי (ולמרות היותי אב ל- 3 ילדים) לא נרתע מלטפל בחולי CSF (כמו גם בחולים עם מחלות מדבקות מוכחות כגון איידס או שחפת)- אבל את ההחלטה בנוגע לחולים שלך תצטרכי לקבל בכוחות עצמך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות