CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/09/2002 | 16:23 | מאת: גלית

בשבוע 6 להריוני בצעתי בדיקה ל cmv (כרוטינה ללא סיבה) והתשובה שקיבלתי היתה: + cmv avi 62% : cmv igg 4 igm coombs - imx כדרך רוטינה נשלחה הדגימה הנ"ל לבדיקה נוספת והתשובות הן: גבולי elisa ifa igm גבולי elisa igm חיובי cmv elisa igg 64 ידוע לי שבעבר נחשפתי לוירוס היות ולפני כשמונה חודשים בצעתי בדיקה זו והיו לי נוגדני igg ולא היו היו לי נוגדני igm. ברצוני לדעת מה הם הסיכויים להדבקת העובר? האם ישנם מספר וריאנטים של הוירוס cmv כך שלמרות שהדבקה חוזרת ישנם סיכויים להדבקת העובר באחוזים גבוהים( בשל הסבירות להדבקה טריה)? האם במקרה כזה יתכן וימליצו לי על הפלה?( אני כעת בשבוע 10)

שלום גלית, הסבירות להידבקות של העובר במקרה של רה-אקטיבציה (שפעול) של נגיף ה- CMV במהלך הריון היא קטנה, כך שלא סביר כי יומלץ לך לבצע הפסקת הריון לאור הנתונים ששלחת אלי. פרטים נוספים על כך תוכלי לקבל במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-6243669. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות