הבדל בין כפפות לטקס לבין קונדום מבחינת חדירת זיהומ

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/09/2002 | 19:09 | מאת: הדסה

ידוע ממחקרים שיש חדירת זיהומים בשימוש בכפפות בטיפול בחולים ולכן יש לרחוץ ידיים לאחר שימוש בכפפות, מעניין לדעת מה קורה בשימוש בקונדום מבחינת חדירת זיהומים דרכו שהרי גם הוא עשוי מלטקס. בברכה הדסה -אחות טיפול נמרץ כללי

שלום הדסה, אכן שאלה מענינת, שהתשובה לה אינה פשוטה היות ובחלקה התיאורטי אנו יודעים שחיידקים יכולים להגיע לעור הידיים למרות שמוש בכפפות ולעור אבר המין למרות שימוש בקונדום, אך מבחינה מעשית- אין אנו יודעים בוודאות אם משמעות הדבר שיש עליה בתחלואה אצל חולים שמטפליהם אינם רוחצים את ידיים לאחר הסרת כפפותיהם, או שיש עליה בשכיחות מחלות מין אצל משתמשי קונדום דרכו מצליחים לחדור חיידקים לעומת כאלו שאצלם חיידקים כאלו אינם חודרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות