דוקסילין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2002 | 13:19 | מאת: רונה

שלום רב, אני נמצאת בטיפולי פוריות כבר למעלה משנה. בכל חודש, לאחר כל טיפול, אני לוקחת חמישה ימים פעמיים ביום דוקסילין כדי למנוע זיהום ברחם (כמובן שרופא רושם לי את התרופה). שאלתי היא, האם לקיחת אנטיביוטיקה במשך זמן כה רב לא גורמת לעמידות של החיידק ולהורדת כושרה של מערכת החיסון?

שלום רונה, הטיפול שאת מקבלת אמור למנוע זיהום חיידקי כולל של הרחם, ואינו מכוון לחיידק מסוים. כמובן ששימוש ממושך או תכוף באנטיביוטיקה כלשהי עשוי לגרום לעמידות לתרופה זו בקרב חיידקי גוף שונים, וזהו סיכון שעליך (ועל רופאיך) לקחת בחשבון בהקשר לטיפול זה. בקשר לשאלתך השניה- הטיפול בדוקסיציקלין אינו אמור לפגוע בתפקוד המערכת החיסונית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות