פה טלפיים cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2002 | 15:26 | מאת: איילת

שלום רב, 1) אני בהריון שבוע 16. 2) בני בן 15 חודשים חזר מהגן עם מחלת פה והטלפיים. מה זה ומה ניתן לעשות? 3) האם זה יכול לפגוע בעובר שלי? יצויין שאין לי נוגדנים נגד טוקסופלזמה וגם, לצערי, לא נגד cmv. האם יש קשר בין הדברים, כלומר האם מצבי כעת מסוכן יותר? 4) אני מאוד מאוד דואגת והכל מאוד לא ברור לי. 5) מה עלי לעשות. אני יותר דואגת לעובר מאשר לתינוק שלי, שנראה לי כי הוא עובר את המחלה בסדר ומבריא . האם הוא יבריא עצמו?

שלום איילת, לא ברור לי מי איבחן את מחלת הפה והטלפיים אצל בנך- והאם מדובר באבחנה קלינית (משוערת) או באבחנה מעבדתית (מדויקת) של נגיף מסוים. לעצם שאלותיך: 1. הנגיף שגורם למחלת הפה והטלפיים (אך לא בהכרח אצל בנך, היות וכאמור לא ברור לי בדיוק ממה הוא סובל) שייך בדרך כלל לקבוצת ה- COXSACKIEVIRUS (אך גם נגיפים אחרים אפשריים) ואינו שכיח כגורם לפגיעה בעוברים במהלך ההריון. אין קשר בין מחלה זו לזיהום ב- CMV. 2. מדובר במחלה קלה שבדרך כלל עוברת מעצמה. 3. כל מה שעליך לעשות אפוא זה להמתין להחלמת בנך ולהמשיך בהריונך כרגיל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות