חיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2002 | 18:13 | מאת: מיכל

בני התינוק בן שנה וחודשיים הוא קיבל בגיל שנה את החיסון המשולש, ובגיל שנה וחודש את החיסון נגד אבעבועות רוח. הוא צריך לקבל עכשיו חיסון מחומש - את הבוסתר החיסון הרביעי. השאלה, האם החיסון הזה בעייתי עם החיסון לאבעבועות שחורות? האם רצוי לדחות אותו? האם החיסונים הקודמים בעייתיים? כל זאת אם אכן יתנו עכשיו חיסון לאוכלוסיה נגד אבעבועות שחורות. האם ידוע לכם אם יש כוונה כזאת? תודה!!

שלום מיכל, כרגע אין שום תוכנית מעשית לחסן את כלל האוכלוסיה כנגד אבעבועות שחורות (ומדובר בתוכניות מגרה בלבד). בכל מקרה, לא צפויה כל בעיה של חיסון עתידי זה (אם וכאשר יינתן) עם החיסון המחומש אותו צריך לקבל בנך עכשיו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות