cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2002 | 21:45 | מאת: אורית

מהי מחלת CMV? מהם הסימפטומים שלה? האם אישהבהיריון שיש לה כבר נוגדנים למחלה, יכולה להידבק בה בשנית? האם המחלה גורמת מומים לעובר? תודה מראש, אורית.

שלום אורית, 1. CMV הוא נגיף העלול לגרום לזיהום חריף בבני אדם. 2. הסימפטומים השכיחים של זיהום כזה באדם עם מערכת חיסון תקינה- חום, חולשה , עייפות, וכן (לפעמים) גם כאבי גרון והפרעות קלות בתפקודי הכבד. 3. גם לאחר ההחלמה מהנגיף הוא נשאר (לנצח) בגוף, ויכול לעבור שפעול ולגרום למחלה פעם נוספת. לכן, גם אשה שיש לה נוגדנים נגד הנגיף, יכולה לחלות בו שנית. 4. זיהום בנגיף (בעיקר זיהום ראשוני, אך במקרים מסוימים גם שפעול) במהלך ההריון יכול לגרום למומים קשים לעובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות