כדור epivir

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2002 | 13:24 | מאת: בתיה

אני סובל מהפטיטיס b ובימים האחרונים קיבלתי כדור בשם epivir. ברצוני לדעת מה פעילותו של הכדור, מה החומר ממנו הוא מורכב והאם יש לו תופעות לוואי. תודה מראש

שלום בתיה, השם הגנרי של התרופה שאת מקבלת הוא (LAMIVUDINE (3TC - תרופה השייכת לקבוצת תכשירים הידועים בשם הכולל NRTI, והנלקחת, כטיפול ב- HBV, במינון של 100 מ"ג ליום. התרופה מעכבת את התרבותו של הנגיף בכבד, ותופעות הלוואי העיקריות שלה בהוריה ובמינון אלו הן חולשה והרגשה כללית רעה, זיהומים בדרכי הנשימה העליונות וכאבי ראש (בכרבע מהמטופלים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות