שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/09/2002 | 11:20 | מאת: אורה

שלום ד"ר, אני רוצה לברר אודות המחלה q fever: האם ייתכן שבמשך כשנה לא הצליחו לגלות את המחלה אצלי (אני בת 34)?. רק לאחר שנה גילו במהלך אישפוז בבי"ח רמות גבוליות, ולמרות שהתחילו טיפול בדוקסילין, הפסיקו אותו אחרי מספר ימים כשאמרו שהתשובה היא false (למרות שזה התחיל להוריד לי את החום הגבוה שהיה לי במשך זמן רב). יצאתי מביה"ח ולקחתי את הדוקסילין באופן פרטי במשך חודש. החום שהיה לא ירד, ואז נאמר לי שטיפול יעיל במחלה זו הוא חודש דוקסילין, חודש הפסקה, עוד חודש דוקסילין, עוד חודשיים הפסקה, ושוב בפעם השלישית והאחרונה חודש דוקסילין. אני מדברת על טיפול יומי של פעמיים ביום. זוהי הגישה בארה"ב בעיקר. למרות שבבית החולים הפסיקו את הטיפול, ואמרו שלא מדובר כנראה במחלה זו, הטיפול הראה תוצאות מצויינות עד כה. האם יכול להיות שבכל זאת מדובר בq fever? האם אופן הטיפול מקובל גם בארץ? תודה!

שלום אורה, טיפול ב"חודש דוקסילין חודש הפסקה וחוזר חלילה" ב- Q FEVER אינו מקובל בארץ (ולפי מיטב ידיעתי גם לא בשום מדינה מערבית אחרת בעולם, לרבות ארה"ב).בכל מקרה, היות ולא ברורה לי מהות מחלתך, גם אינני יכול לאמר לך אם סביר שאת סובלת מ-Q FEVER או לא (בלי קשר לתוצאה המעורפלת של הבדיקה שביצעת לנוגדני המחלה) , והאם כדאי לך להמשיך לקחת דוקסילין. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות