sweet's syndrom

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/09/2002 | 20:16 | מאת: שיר

שלום רב, אמי בת 55 , לפני כחצי שנה נסעה לארה'ב למשך שלושה שבועות ,במהלכן חשה פעם אחת בחולשה כללית ותחושה שלפני עלפון ללא שום סיבה נראית לעין(עקיצה וכד',). כשבועיים לאחר שובה לארץ החלו להופיע כתמים אדומים בגפיים התחתונות אשר עד מהרה התפשטו גם לגפיים העליונות מלווים ברגישות ונפיחות מוגברים עד כדי הגבלת תנועה. לציין כי הפריחה האורטיקרית אשר הופיעה בשלב ראשון בממדים מקומיים מזעריים התפתחה תוך מס' ימים לכתמים ענקיים. בבדיקת הדם- לויקוציטוזיס. חום כללי -38 . אימי אושפזה עקב מצבה לבירור במח' פנימית למשך שבועיים , שם נערכו לה בין היתר בדיקות נוגדנים ,וביופסיה אשר העלתה חשד לתסמונת הקרויה 'sweet's syndrom' . מאחר והרופאים המטפלים לא הצליחו להסבירתחילה במה מדובר וגם כאשר התקבלו תוצאות הבדיקות היה הרושם שהאבחנה אשר ניתנה הינה בגדר יותר של ניחוש מאשר קביעה. שאלתי היא.. מהי תסמונת זו ,מאפייניה וכו, אודה לך באם תוכל לפרט ,ושאלה נוספת.. האם לדעתך זוהי האבחנה המתאימה ,על סמך הנתונים הנ'ל?. תודה

שלום שיר, עליך להפנות את שאלותיך לרופא עור, היות ולא מדובר (קרוב לוודאי) בבעיה זיהומית. עד אז תוכל לקרוא על האבחנה (המשוערת) של אמך באתר http://dermatology.cdlib.org/DOJvol5num1/therapy/sweets.html הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות