זיהומים ודלקות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/09/2002 | 22:22 | מאת: רון

חג שמח לך! שאלה שאולי נראת הפוכונדרית: האם יכול להיוצר זיהום או דלקת (מקומיים או כללים) כתוצאה מדחיפת אצבע מלוכלכת לתוך האוזן? תודה רבה!!!

20/09/2002 | 23:31 | מאת: מור

לד"ר הלפרין אפרים, שלום רב! במשך שבועיים נעלתי נעלי צבא בזמן הטירונות. ועכשיו שמתי לב שיש לי קילופים בין האצבעות. לדעתי זו פטרייה, למרות שהקפדתי לשים מדרס בנעליים הצבאיות וגרבתי גרביים מכותנה. מה עושים? אשמח שטענה לי בהקדם האפשרי. חג שמח! בתודה מראש, מור.

שלום מור, סביר שאתה סובל מפטריות ברגליים. הפתרונות: 1: לנקות כל יום (לפחות פעם אחת) את הרגליים במים וסבון. 2: לייבש אותן הייטב אחרי הניקוי, גם בין האצבעות. 3: למרוח בהמשך משחה נגד פטריות, בעיקר בין האצבעות. 4: אם חייבים לנעול נעליים צבאיות- להחליף גרביים כל יום. 5: כמובן, שאם הדבר אפשרי, עדיף ללכת בתקופה הקרובה בסנדלים. בכל מקרה, עליך לצפות שהפטריה תיעלם בתוך כשבועיים של טיפול "אינטנסיבי" כנ"ל. הרבה בריאות וחג שמח אפי

שלום רון, אם כתוצאה מכך נוצרה שריטה או פצע בעור המצפה את תעלת השמיעה- יכול להתפתח זיהום מקומי (גם אם האצבע לא מלוכלכת). לעומת זאת, אם העור לא נפגע אז לא סביר שיווצר זיהום מקומי או כללי (גם אם האצבע מלוכלכת). הרבה בריאות וחג שמח אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות