בדיקות איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/09/2002 | 04:43 | מאת: לימורר

שלום לך האם ממגע מיני אחד בלבד ובלי קונדום ובנוסף שהוא לא גמר בפנים , האם יש סיכוי להדבק באידס ?? ומה הסיכויים ??? שאלה נוספת ברשותך . היה לי חבר שלא השתמשנו בקונדום במשך 3 שנים בערך ועכשו אני כל כך מפחדת לעשות בדיקת איידס , אחרי שנתיים לחברות ביננו היה לי מאין אבעבועות בחצי מהגב להובילו לאורך חצי מהבטן התחתונה אם אני לא טועה קוראים לזה שלבקת חוגרת , או אבעבועות רוח . האם הסיכוי שנדבקתי באיידס בגלל הרפס זה גבוהות ???? אודה לתשובה מהירה תודה

שלום לימור, הסיכון להדבק מ- HIV לאחר מגע מיני אחד עם נשא של הנגיף הוא נמוך, וסיכוי זה הוא כמובן נמוך יותר אם מדובר באדם שלא ידוע כנשא של הנגיף. לשאלתך השניה- הופעת שלבקת חוגרת היא תופעה שכיחה למדי, ואינ המעידה בהכרח על הדבקות בנגיף זה. יחד עם זאת, הופעת המחלה בגיל צעיר (ואני לא יודע מה גילך) היא קצת יותר מדאיגה בכוון אפשרות זאת. עצתי לך- אם את מודאגת מהאפשרות שנדבקת בנגיף ה- HIV- עשי בדיקה כדי לשלול (או לאשר) זאת. בדיקה כזו אפשר לעשות גם בעילום שם במרכזים רבים בארץ. הרבה בריאות אפי

22/09/2002 | 21:55 | מאת: לימורר

שלום לך ד"ר . ראשית כל תודה רבה רבה על תשובתך המהירה . בהמשך מכתבי(שאלותיי)הקודמות ברצוני לשאול עוד כמה שאלות ולציין כמה דברים שלא צויינו בדף הקודם ששלחתי לך . אני רוצה לציין שקיבלתי את השלבקת החוגרת בגיל 29 האם יש סיכוי וסיכון שאני נשאית ??(בגלל הגיל )??? או שאין לי מה לדאוג , ברצוני רק לציין כאשר קיבלתי את השלבקת הזו , לא היה לי חום וזה טופל מידית על ידי משחות ואחרי שבוע וחצי זה כבר עבר (לא היו לי שום תופעות לוואי מהשלבקת הזו. (חוץ מהפצעים שהיו ). ולאחר מכן עד היום (אני בת 30 ) לא היו לי שום סמנים שונים לגבי הנ"ל או משהו אחר שיחשיד . ברשותך עוד שאלה בנושא ממה לדעתך נדבקתי מהשלבקת החוגרת (ממה זה בא )?? אחרי כמה זמן מההדבקה בנגיף האיידס יש את הסמנים הראשונים , ומהם ??? סליחה על אורך השאלות אודה לתשובתך לשאלות ד"ר חג שמח

מנהל פורום מחלות זיהומיות