N.S.U

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2002 | 09:39 | מאת: האזרח המודאג

ד"ר נכבד שלום רב, אני חייל, בן 22, בריא בד"כ ומוכר מתכתובות קודמות. לפני כשנה הופיעו סימנים ראשונים העשויים להעיד על המחלה הנ"ל, אך לא הופיעו הפרשות ספונטניות, ולכן לא נלקח משטח מהאורטרה. טופלתי במינוצין (100mg*2/D) במשך שלושה שבועות, אך ללא הועיל. בעצת אורולוג ביצעתי מספר בדיקות ואלה תוצאותיהן: זרע לתרבית - עקרה. שתן לתרבית (זרם ראשוני ושניוני) - עקרה. שתן לכללית - בלא ממצאים פתלוגיים. U.S. כליות ודרכי שתן - בלא ממצאים פתלוגיים. סרולוגיה ל-CHLAMYDIA - חיובית. סרולוגיה לאוריאופלאזמה, CMV, הרפס, EBV - שלילית. מה עושים עכשיו? האם זה אומר שישנו זיהום קלמידיאלי והוא עמיד לאנטיביוטיקה? לתשובתך אודה, האזרח המודאג.

שלום אזרח מודאג, לא ברורה לי משמעותה של התוצאה- "סרולוגיה לקלמידיה (טראכומאטיס, אני מניח)- חיובית". האם מדובר ב- IgM או IgG? בלי קשר לכך, אני ממליץ לבצע תרבית שתן (או תרבית מהשופכה) לקלמידיה כדי לתעד (או לשלול) חיידק זה כגורם לתלונותיך. מבחינה טיפולית, בנוסף למינוציקלין (שבעזרתו, כך לדבריך, לא נרפאת) אפשר לטפל בזיהום הנגרם ע"י קלמידיה זו (אם אמנם היא קיימת) גם ב- AZITHROMYCIN ו/או ב- OFLOXACILLIN. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות