זיהום מבעלי חיים ביתיים.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2002 | 11:01 | מאת: רונית

שלום רב. לא מזמן קיבלתי שריטה מהחתול שלי בצד שמאל של החזה ומאז כל הבלוטות שלי בצד שמאל של הצוואר נפוחות וכואבות נורא. תוצאות בדיקת הדם לגילוי שרטת החתול יגיעו רק בעוד כחודש. האם יש אפשרות לקבל טיפול תרופתי גם ללא תוצאות בדיקת הדם? אשמח לקבל תשובה במהרה.

שלום רונית, שלוש בעיות זיהומיות עיקריות מדאיגות אותי בהקשר לשריטה של חתול (ביתי או אחר): א. זיהום בטטנוס- חיידק העלול לחדור לעור דרך השריטה ולגרום לתחלואה קשה אצל אנשים שאינם מחוסנים כנגד מחלה זו. ב. זיהום חיידקי של אזור השריטה מחיידקים המצויים בדרך כלל על עורו של הנשרט (כמו כל זיהום עור "רגיל"). ג. מחלת שרטת החתול- מחלה הנגרמת ע"י חיידק הנושא את השם Bartonella henselae והיכולה להתבטא, בין השאר, בתסמינים של נפיחות בלוטות לימפה אזוריות. מחלה זו, בדרך כלל, אינה מסוכנת אצל אנשים עם מערכת חיסונית תקינה (אם כי סיבוכים שונים הם בהחלט אפשריים בכ- 5% מהחולים), ובהרבה מקרים חולפת בהדרגה באופן עצמוני. לעצם שאלתך על טיפול תרופתי- אפשר לקחת טיפול כזה לפני אישור האבחנה (רק ע"ס חשד קליני, כמו שנעשה בהרבה מאד מקרים של מחלות זיהומיות בהן אני עוסק), לאחר האישור, או בכלל לא (כמפורט לעיל). התרופה המומלצת (למבוגרים בריאים) היא Azithromycin (שם גנרי) במינון 500 מ"ג (ביום הראשון) ו- 250 מ"ג (פעם ביום במשך 4 ימים נוספים). הרבה בריאות, אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות