טוקסופלסמוזיס והריון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
אני בהריון בחודש שני, בטעות טעמתי מעט מקציצה שעדין לא נאפתה או בושלה, לא שמתי לב ולקחתי מעט מאוד מהקציצה עם האצבע והכנסתי לפה. הקציצה הייתה עשויה מבשר עוף או הודו טחון. האם יש בבשר עוף או הודו את הטפיל? האם יש חלילה סיכון שנדבקתי בטפיל?
לקריאה נוספת והעמקה
אם חס וחלילה יש סיכון בבשר עוף או הודו טחון, תוך כמה זמן יש לערוך בדיקת דם? ומה הסיכון להידבק כך?
שלום גלית, בשר עוף או הודו טחון איננו מקור סביר להדבקה בטוקסופלסמה (אלא אם הוא זוהם, רחמנא ליצלן, בהפרשות של חתולים- וגם זה מאד לא סביר). הרבה בריאות אפי